Kampanja “Pošlji mi pismo”


Naš poziv

Pozivamo slovenske organizacije in člane Slovenskega parlamenta, naj zagotovijo pravice posameznika, ki jih zagovarja kampanja Pošlji mi pismo:

  • Vsem državljanom je potrebno na njihovo željo posredovati pomembne informacije v dopisih na papirju in to mora postati del standardne ponudbe.
  • Preprečiti je potrebno kakršno koli zapostavljanje ali kaznovanje državljanov, ki želijo biti obveščani v dopisih na papirju.
    • → Ni doplačila.
    • → Ni omejevanja obvestil.
    • → Ni se težko vrniti k pisnemu sporazumevanju na papirju.
  • Pošiljanje obvestil na papirju ni potrebno le, če se državljani predhodno s tem strinjajo in podpišejo soglasje.

Izjava o varovanju osebnih podatkov.

Slovenska kampanja “Pošlji mi pismo” je del evropskega gibanja “Keep me posted“, ki spodbuja pravico, da lahko državljani sami izberejo možnost, kako jim bodo ponudniki storitev posredovali pomembne informacije (npr. davčna napoved, volilni obrazci, računi, različna obvestila) – gre za obveščanje, ki je prijazno do uporabnika.

Gibanje se je začelo v Veliki Britaniji (Keep Me Posted UK) in si prizadeva osveščati evropske institucije, da imajo nekateri državljani EU v primeri z drugimi manjše pravice ali ugodnosti, ker ne želijo ali ne morejo sprejemati informacij na način, ki je sedaj najbolj razširjen.

Prizadevamo si, da bodo tudi druge skupine potrošnikov ali dobrodelne organizacije podprle take državljane in jim omogočile še dodatne možnosti obveščanja.

 

Pošlji mi pismo zloženka marec 2017