Predsedniške kandidate smo vprašali


Aktualnim predsedniškim kandidatom in kandidatkam smo zastavili vprašanje, ali podpirajo kampanjo »Pošlji mi pismo«, in ali so mnenja, da ima potrošnik pravico do izbire načina komunikacije?

Gospod MARJAN ŠAREC odgovarja:
“Se strinjam, kajti veliko je še ljudi, ki niso domači z digitalizacijo. Sčasoma bo vse brez papirjev, ampak zdaj še ni tako. Moramo misliti tudi na tiste, ki so aktivno dobo preživeli v analognem svetu in se danes težko znajdejo. Tudi mi bomo nekoč na tem.”

 

 

 

 

Gospod BORIS POPOVIČ odgovarja:
“Že kot župan Mestne občine Koper vseskozi podpiram uvedbo novih “pametnih” rešitev, katerih cilj je povečanje kakovosti in dostopnosti javnih storitev za uporabnike. V digitalizaciji storitev in uvajanju novih tehnologij nedvomno vidim prihodnost, še zlasti zaradi generacijskih navad, ko mlade generacije mobilne naprave uporabljajo praktično ob vsaki priložnosti in za vse namene. Vendar je potrebno pri tem biti izredno previden in preudaren, saj obstajajo različne skupine uporabnikov, ki nimajo enakih možnosti dostopa do teh storitev kot tudi ustreznega znanja za njihovo učinkovito rabo.
Iz tega razloga podpiram svobodno izbiro pri načinu prejemanja informacij, sem pa prepričan, da bo digitaliziran sistem čez nekaj let, sam po sebi, na željo uporabnikov, postal standarden.”

Save

Save

Save

Save

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja