Kakovostno parketarstvo zagotavlja popolno zadovoljstvo s parketom

Talne obloge imajo zelo pomembno nalogo v vsakem prostoru. Predvsem v sodobnih stanovanjih se posvečamo izbiri prilagojenih oblog, ki prinašajo specifične odlike in ustvarijo posebej prijetno bivalno okolje. Še bolj pomembno je to lahko v drugih prostorih, recimo v pisarnah, telovadnicah in podobnih okoljih. Povsod, kjer pridejo v poštev talne obloge iz lesa, lahko pravo rešitev ponudi parketarstvo s svojimi izdelki in storitvami.

Parket je priljubljena izbira predvsem v stanovanjskih prostorih, a tudi drugod najdemo atraktivne lesene talne obloge, ki ponujajo idealno kombinacijo funkcionalnih in estetskih odlik. S pravim izvajalcem lahko pričakujemo zelo dobro izkušnjo in predvsem popolno zadovoljstvo na dolgi rok. Tak učinek ni odvisen le od lastnosti lesa in kakovosti samega parketa, temveč od celovite storitve, s katero kar najbolje poskrbimo za visoko kakovost bivanja v dobro opremljenem stanovanju.

Parketarstvo nudi idealne rešitve za sodobne objekte

Parketarstvo s celovitimi storitvami

Vsako parketarstvo ima v ponudbi določen nabor izdelkov in storitev. Med ponudniki so seveda razlike, ki jih moramo pri izbiri upoštevati. Je pa pametno gledati predvsem na tiste odlike, ki naredijo veliko razliko v praksi. To niso cene, temveč prednosti na podlagi ponudbe in izdelave kakovostnih parketov, možnosti strokovne montaže in vzdrževanja, tudi možnosti popravil, zamenjave ali nadgradnje.

Parketarstvo se večinoma posveča izdelavi parketov. V ponudbi bomo verjetno dobili različne vrste lesenih talnih oblog, ki se dobro podajo v različna okolja. A v prav vsakem primeru, ne glede na izbiro, moramo ciljati na kakovostno izdelavo brez kompromisov. To pomeni dobavo kakovostnega materiala in dovršene proizvodne procese. Najbolje se obnesejo tisti izvajalci, ki imajo dobro opremljeno delavnico in preizkušene materiale, seveda pa tudi strokovno podkovan in izkušen kader. Običajno se leseni elementi pripravijo vnaprej, poleg kakovosti lesa je pomembna tudi natančnost pri delu. Pripravi se celoten parket, ki nato zahteva le še vgradnjo na lokaciji.

Strokovno polaganje parketa vsekakor sodi med storitve, ki jih pričakujemo v celovitem kompletu storitev parketarstva. Še tako kakovosten material se namreč ne bo mogel dobro izkazati, če ne bo pravilno montiran na svojem mestu. Velika težava so lahko posamezne deske, ki izstopijo iz tal, se zvijejo ali počijo, z nestrokovno vgradnjo pa lahko žrtvujemo kakovost celotnega parketa, saj gre za celoten sistem skrbno sestavljenih lesenih elementov. Če zaupamo vgradnjo strokovnjakom, bo vse skupaj opravljeno hitro in zanesljivo, predvsem pa z odličnim trajnim rezultatom.

Prav na dolgi rok se izkaže še ena prednost, ki jo lahko ponudi le dobro parketarstvo. To je garancija, ki zagotavlja zadovoljstvo stanovalcev, včasih pa lahko pričakujemo še dodatno ponudbo, ki vključuje storitve vzdrževanja parketov. Lesene talne obloge se splača redno vzdrževati, da lahko pričakujemo brezhiben izgled in popolno funkcionalnost tudi na dolgi rok. Pozanimamo se torej, ali so tudi te možnosti v ponudbi izbranega parketarstva.

Vrste parketov, ki jih ima parketarstvo v ponudbi

Čeprav ima vsako parketarstvo svojo ponudbo in se lahko med njimi pojavljajo razlike, lahko v vsakem primeru pričakujemo nabor nekaterih osnovnih možnosti na tem področju.

Priljubljena izbira je klasični parket, ki predstavlja odlično izbiro v praktično vsakem primeru. Gre za univerzalno priporočilo, saj se izkaže z mnogimi specifičnimi odlikami in lepo predstavlja značilne prednosti parketa. Poleg tega je klasični parket dokaj enostaven za izdelavo in za polaganje, ne da bi imel zaradi tega omejeno življenjsko dobo ali kakšne druge pomanjkljivosti. Vsekakor gre za opcijo, ki jo je treba upoštevati pri odločitvi za vgradnjo lesenih talnih oblog.

A druge možnosti niso nič manj prepričljive. Zelo priljubljen postaja dvoslojni gotovi parket, ki se odlično znajde v sodobnih stanovanjih, sploh če uporabimo nekoliko večje deske, ki so vizualno zelo atraktivne. Svojevrstno estetsko prednost ima tudi masivni kmečki pod, ki dobro ponazarja značilno domačnost in toplino lesa. V stanovanjih se včasih uporabljajo tudi lamelni parketi, ki prepričajo predvsem z ugodno ceno.

Poleg omenjenih opcij lahko koristimo možnost izdelave industrijskega parketa ter mnoge možne prilagoditve. Že pri izdelavi in oblikovanju oblog imamo več možnosti, pri polaganju pa lahko izbiramo med različnimi izvedbami. Tako nam zbirka različnih vrst parketov pravzaprav odpira neštete možnosti, svoje pa dodajo še različni materiali oziroma vrste lesa. Prav s to ponudbo lahko parketarstvo prepriča tudi najbolj zahtevne naročnike.

Parketarstvo odgovori na različne potrebe naročnikov

Parketarstvo s široko ponudbo materialov

Parket je narejen iz lesa, a na voljo so različne vrste, ki imajo tudi različne lastnosti. Tako nam za parket hrast ponuja drugačen učinek kot macesen, na voljo pa so še mnoge druge opcije, s katerimi dosegamo poljubne rezultate. Vsaka vrsta lesa ima svoje prednosti, te razlike pa je treba upoštevati, če želimo biti s parketom kar se da zadovoljni.

Načeloma je za parket hrast najbolj priporočljiva opcija, ki jo ima v ponudbi vsako parketarstvo. Hrast je enostavno dostopna vrsta lesa, cenovno je dovolj ugoden, hkrati pa zelo trden in obstojen. Kot nalašč torej za izdelavo kvalitetnih talnih oblog.

Dobro alternativo predstavlja javor, pogosto se uporablja tudi jesen, vse to so trdne in obstojne vrste lesa. Včasih pa ciljamo na posebne barvne učinke, ki jih prinašajo češnja, oreh, breza in kostanj.

Splošni pogoji
envelope