Steklena vrata v moderno oblikovanih domovih

Moderna steklena vrata so precej priljubljena in redno jih srečujemo v različnih okoljih. Najbolj značilna so morda avtomatska vrata, ki se pojavljajo v poslovnih prostorih ter v komercialnih objektih. A na voljo so tudi mnoge druge izvedbe, med katerimi lahko izbiramo. Ni nujno, da so takšna vrata vedno opremljena z električnim pogonom, prav tako ni nujno, da so nameščena na drsnih mehanizmih. Pravzaprav se steklena vrata pojavljajo tudi v običajnih stanovanjih, kjer prav tako prepričajo njihove mnoge prednosti.

Kakovostna vrata imajo zelo pomembno funkcijo v vsakem okolju, zato se splača izbrati dobro opremo, ki bo svoje delo brezhibno opravljala. Hitro prepoznamo prednosti stekla pri izbiri stanovanjske opreme, prav tako se opcije na trgu predstavljajo še z mnogimi drugimi pozitivnimi lastnostmi. Če ponudbo dobro poznamo, lahko najdemo zelo posrečene ideje za praktično vsako stanovanje, najbolje pa se steklena vrata gotovo podajo v moderno oblikovane domove.

Steklena vrata in vrata z zasteklitvijo

Steklo ima zelo dobrodošle lastnosti, ki jih s pridom izkoristimo pri izbiri stanovanjske opreme. Ni pa nujno, da bodo najboljšo rešitev ponudili elementi, ki so v celoti iz stekla. Lastnosti tega materiala lahko dobro izkoristimo tudi z manjšimi steklenimi dodatki, kar lepo ponazarjajo vrata z zasteklitvijo.

Ni nujno, da so steklena vrata v celoti iz stekla, lahko imajo le manjše stekleno okno

Vrata, pri katerih uporabimo le manjšo zasteklitev, imajo lahko pogosto boljši učinek kot celotna steklena vrata. Seveda je izbira odvisna od posameznika, a vrata z zasteklitvijo so vsekakor zelo priljubljena in se uporabljajo v mnogih stanovanjskih objektih, tako na vhodu kot v notranjosti. Takšna vrata omogočajo prehod svetlobe, skozi steklo lahko tudi vidimo, kdo je pred vhodom. Steklo lahko na različne načine obdelamo in dosegamo različne vizualne učinke, posebej priljubljeno je zamegljeno steklo, ki zastira pogled. 

Druga priljubljena opcija so vrata z obsvetlobo, ki se uporabljajo na vhodu. To spet niso nujno steklena vrata, temveč izkoriščajo prednosti materiala in ustvarjajo odlične učinke. Predvsem služijo naravnemu osvetljevanju predsobe ali drugega prostora v notranjosti, seveda pa imajo tudi to

nalogo, da naredijo dober vtis na obiskovalce in prispevajo k lepemu vizualnemu učinku. Na voljo so različne izvedbe vrat z obsvetlobo, te opcije so tudi zelo prilagodljive, torej kot nalašč za zahtevnejše stanovalce.

Seveda pa lahko tudi v stanovanju uporabimo povsem steklena vrata, ki se odlično obnesejo v praktično vsakem okolju. Na voljo imamo različne modele, ki jih lahko dobro izkoristimo.

Vsestranska steklena vrata za stanovanja

V nekaterih okoljih so značilna avtomatska steklena vrata drsnih vodilih, ta nas spremljajo predvsem v nakupovalnih središčih in v poslovnih prostorih, skratka tam, kjer jih redno uporablja večje število ljudi. Doma nimamo takšnih prioritet, lahko pa dobro izkoristimo druge prednosti, ki jih prinašajo steklena vrata.

Predvsem pridejo do izraza prednosti stekla, ki prepušča svetlobo in pogled ter tako omogoča oblikovanje čudovitih vizualnih učinkov tudi v notranjosti stanovanja. Na vhodu steklo pogosto dodatno obdelamo, da pogled v notranjost zastremo, lahko pa dosežemo tudi druge dekorativne učinke. Takšna vrata so zelo posrečena, čeprav so vrata z zasteklitvijo dobra alternativa

Steklena vrata in domiselna okna predstavljajo čudovite učinke steklenih elementov v stanovanju

V notranjih prostorih se uporabljajo raznovrstna steklena vrata. Navsezadnje pridejo lahko v poštev tudi notranja drsna vrata, ki so zelo elegantna rešitev za prostore, v katerih vrata pogosto uporabljamo. Zelo posrečena so notranja drsna vrata tudi v manjših stanovanjih, kjer želimo razpoložljivo površino kar najbolje izkoristiti, saj ne zasedajo veliko prostora oziroma ne posegajo v prostore, ko jih odpiramo. Elegantni drsni mehanizmi tako pridejo v poštev tudi v stanovanjskem okolju. Takšna vrata niso pretirano kompleksna ali draga, seveda pa se lahko odločimo za prestižna steklena vrata z dodatno obdelavo, ki hitro postanejo precej draga in se v stanovanjskih okoljih le redko pojavljajo, lahko pa dosežemo zelo dobre učinke.

Na voljo imamo torej različne opcije, ki jih lahko s pridom izkoristimo pri opremljanju stanovanja. Pazimo le na to, da dosežemo dober končni učinek. Ni treba pretiravati, včasih so najbolje enostavne rešitve, tudi običajna lesena vrata. Na drugi strani pa včasih najbolj navdušijo napredna vrata, ki jih lahko dobro izkoristimo.

Pametna steklena vrata

Pametna vrata postajajo vse bolj priljubljena, saj ponujajo sisteme, ki jih lahko povsem prilagodimo svojim potrebam. Tako imamo popoln nadzor nad vhodom, ne da bi se morali temu posebej posvečati. Takšna vrata imajo pametni sistem za oddaljeno upravljanje, lahko nastavimo tudi urnike delovanja ali pa vrata dopolnimo s pametnimi ključavnicami na prstni odtis ali s prepoznavanjem obraza. Na voljo so razne navdušujoče možnosti, vse nam nadzor nad vhodom bistveno poenostavijo.

Dodatne opcije dobimo, če pametna vrata opremimo tudi z drugimi napravami, predvsem s kamero in domofonom. Dandanes so pametni dvostranski domofoni s kamero že skoraj standardna oprema sodobnih stanovanj, saj lahko vidimo, kdo je pred vhodom, in z obiskovalci tudi komuniciramo. Takšni sistemi ponujajo dodatno varnost, predvsem pa zelo dobro izkušnjo pri bivanju v dobro opremljenem stanovanju. Pametni sistemi se odlično kombinirajo z različnimi vrstami vrat, lahko so to steklena vrata ali kakšna druga vrata. Značilna je precejšnja prilagodljivost, tako da lahko vedno računamo na odlične učinke, tudi če smo pri opremljanju stanovanja nekoliko bolj zahtevni.

Splošni pogoji
envelope