Zobne luske – enostavno do čudovitega nasmeha

Napredne zobozdravniške storitve nam močno pomagajo, če ciljamo na brezhiben nasmeh in zdrave zobe. Seveda za to lahko veliko naredimo tudi sami, a v praksi pogosto potrebujemo pomoč, ki jih najdemo pri zobozdravnikih. Pametno je ponudbo tudi izkoristiti – nimamo na voljo le pregledov in zdravljenj, temveč tudi estetske posege, s katerimi lahko enostavno preoblikujemo izgled svojega zobovja.

Eno možnost predstavljajo zobne luske, ki ponujajo zelo enostavno rešitev. Seveda imamo pri estetskih zobozdravnikih na voljo še mnoge druge možnosti, ki jih lahko izkoristimo, a prav luske so med najbolj priljubljenimi, saj so cenovno ugodne in zelo enostavne, predvsem pa ponudijo presenetljivo dober in trajen učinek. Vse to so prednosti, ki jih običajno iščemo pri posegih te vrste. Zobne luske se uporabljajo za estetsko popravilo izgleda zobovja, včasih tudi v kombinaciji z drugimi posegi, predvsem v primeru kakšnih poškodb ali drugih vplivov, ki puščajo posledice na izgledu zob.

Pri zobozdravniku povprašamo, kakšne možnosti so na voljo za preoblikovanje izgleda nasmeha. Možno je, da bodo prav zobne luske najbolj priporočljive, pričakujemo lahko tudi odličen učinek. Vsekakor pa se splača spoznati še druge možnosti, ki jih imamo na tem področju, na voljo so recimo tudi razne možnosti beljenja zob. Če se srečujemo s kakšnimi večjimi težavami in nas zanimajo obsežnejši posegi, pridejo morda v poštev zobni vsadki oziroma implantati ter druge posebne rešitve. Prav tako se luske in drugi estetski posegi pogosto kombinirajo z ortodontskimi storitvami in zobnimi aparati.

Zobne luske lahko povsem preobrazijo podobo nasmeha

Kaj so zobne luske in kako delujejo?

Zobne luske lahko zelo hitro opišemo, saj so pravzaprav točno to, kar izdaja že njihov naziv – so luske, ki se namestijo na naravne zobe. Gre torej za neke vrste protetični nadomestek, ki ima primarno estetsko vlogo. Luske se izdelajo iz kakovostne keramike v barvi naravnih zob, oblikujejo pa se tako, da podajo popolno obliko zobem, ki jih nameravamo na ta način dopolniti. Običajno se uporabljajo za zakrivanje kakšnih estetskih pomanjkljivosti zob, morda kakšnih poškodb, razbarvanih zob, odkrušenih kotičkov, pa tudi razmikov med zobmi. Luske so zelo enostavne in se lahko trajno namestijo na svoje mesto, zato v večini primerov predstavljajo zelo posrečeno rešitev.

Najbolj pomembno je, da se posege skrbno načrtuje in se pripravi kakovostne zobne luske. Tako bo postopek namestitve kar najbolj enostaven. Treba bo pobrusiti vrhnjo plast sklenine, pri tem pa ni treba odstraniti veliko materiala, le kakšnih 0,5 mm. Tako pripravimo prostor za namestitev lusk. Te se trajno prilepijo na pripravljeno površino, kjer preoblikujejo obliko in podobo zoba. Na ta način hitro pridemo do čudovitega nasmeha, saj imamo popoln nadzor nad celotno ploskvijo posameznih zob.

Prav tako je pomembno, da so zobne luske premišljeno oblikovane in zanesljivo nameščene, to lahko opravi le dober zobozdravnik. Ljubljana ima največ ponudbe. Ne pričakujemo kakšnih težav pri dolgoročni uporabi. Luske ne ovirajo uporabe zob, še vedno lahko brezskrbno žvečimo. Prav tako ne bodo opazne, saj pokrijejo celotno vidno ploskev in pravzaprav ravno na ta način ponujajo celovito preobrazbo izgleda zobovja.

Zobne luske in alternative

Na področju estetskega zobozdravstva imamo na voljo še mnoge druge alternative, ki pomagajo pri preoblikovanju videza zob. Večinoma so to precej enostavni posegi, s katerimi dosežemo prepričljive rezultate, včasih pa so rezultati le začasni.

Predvsem se z zobnimi luskami primerja beljenje zob, ki je na voljo v različnih izvedbah. Postopki se lahko precej razlikujejo, načeloma pa so precej enostavni – v nekaterih primerih jih lahko opravljamo kar sami doma, precej priljubljeno pa je tudi lasersko beljenje zob, ki se hitro in učinkovito opravi v ordinaciji. Beljenje običajno ponuja celovite rezultate, ki pa niso nujno zelo trajni – v tem oziru imajo zobne luske še vedno prednost, če imamo kakovostne izdelke in jih namesti zanesljiv zobozdravnik. Ljubljana v vsakem primeru odpira takšne možnosti.

Pri zobozdravnikih je pametno vprašati, katere opcije ponujajo najboljši rezultat. Veliko je namreč odvisno od posameznika, vsak ima svoje želje in morda tudi specifično situacijo, tako da je dober nasvet v izhodišču veliko vreden.

Najboljša rešitev za zobne luske in podobne opcije so izkušeni estetski zobozdravniki

Zobne luske v kombinaciji z drugimi stomatološkimi izdelki

Pogosto se zobne luske uporabljajo tudi za dopolnjevanje učinkov drugih izdelkov, recimo pri zdravljenjih. Pri tem se recimo uporabljajo zobni vsadki, ki so zelo uporabni pri nadomeščanju izpadlih zob. Ker je za zobni implantat cena običajno precej ugodna in so ti izdelki zelo vsestranski, imamo na tem področju ogromno možnih rešitev, ki ponujajo odličen končni učinek. Se pa običajno izdelajo posebni protetični nadomestki, pri katerih ne potrebujemo dodatnih lusk. Tako je za zobni implantat cena ugodna, končni učinek pa zelo prepričljiv – tudi na ta način lahko pridemo do čudovitega nasmeha, če nam manjka kak zob.

Druga dokaj pogosta kombinacija pa je pri uporabi zobnih aparatov. Tisti, ki želijo izboljšati izgled svojih zob, morajo gotovo pomisliti tudi na položaj in razporeditev zob. Pomagamo si z zobnimi aparati, še posebej priljubljeni so nevidni aparati Invisalign, ki so neopazni in nevidno opravljajo svoje delo. Na ta način lahko oblikujemo zobovje v idealno postavitev, zobne luske pa učinek še dopolnijo s popolnimi vidnimi ploskvami zob. Ta kombinacija zagotavlja čudovit nasmeh!

Splošni pogoji
envelope